TEMİZ BESLENİN: ‘’Çocuğunuz yediğinizden hâsıl olur’’ hadis-i şerifine binaen, çocuk terbiyesinin daha anne karnındayken başladığını söyleyebiliriz. Hamile bir kadının yeme içmesinden hâl ve hareketlerine kadar her şeyin bebeği üzerinde etkisi vardır. Hazır paketli gıdalardan uzak durmak, mevsiminde meyve yemek, üst üste yememek, helal ve temiz olduğunu bildiğimiz gıdalarla beslenmek bebeğin hem anne karnındaki hem de dünyaya geldikten sonraki yaşamını etkiler.
DETERJAN VE PARFÜM KULLANMAYIN, AĞIR KOKULARDAN UZAK DURUN: Kadınların özellikle hamilelik döneminde koku alma duyuları üst seviyelere çıkar. Hafif kokular dahi çekilmez hale gelir. Deterjan ve parfümlerde ise sentetik hormonlar mevcuttur ve bu hormonlar vücudun doğal hormonlarından kat be kat daha kuvvetlidir. Bunları soluduğunuzda vücuttaki bütün hormon dengeleri bozulur. Bu yüzden sentetik kokulardan uzak durmak gerekir. Çünkü deterjan, parfüm gibi kimyasal ve sentetik hormonlar barındıran kokular hem anneyi hem bebeği olumsuz etkiler.
KURAN OKUYUN: Allah’ın vereceğine razı olmak, Kur’an okumak ve farklı ibadetlerle enerjiyi yüksek tutmak çocuğu olumlu yönde etkiler. Hamilelikte Meryem Suresini okumak, doğumdan önce ve doğum süresince İnşikak Suresini okumak doğumu kolaylaştırır.
DOĞUMA HAZIRLANIN: Aylar geçtikçe bebekle konuşmakla, onu ne kadar sevdiğini ve beklediğini anlatmakla onu doğum anında yaşayacağı mücadeleye hazırlamış oluruz. Çünkü doğum yalnız anne için değil, bebek için de fıtri bir mücadeledir. Bebek için anne rahmi cennet misalidir. Tabiri caiz ise ölerek dünyaya doğar, ölerek ahirete doğacağımız gibi.. Bu şuurla müdahale kabul etmeden normal doğum yapmak gerekir.